לפני שסוגרים אולם לאירוע: טיפים חשובים למאורסים

לא מעט כרוך בתכנון אירועים, לרבות חתונה, אך אין ספק שהחלק העיקרי הוא לבחור את אולם האירועים שבו האירוע ייערך. כיום, בין היצע האולמות הרחב יש מגוון ייחודי של אולמות שונים, אך לפני שמסתנוורים מהנראות המרהיבה ומהייחודיות של המקום, יש כמה וכמה דברים שחשוב וכדאי לקחת בחשבון. ריכזנו בעבורכם טיפים שיסייעו לכם לבחור את אולם האירועים האידיאלי ביותר. שנתחיל?

זה לא רק אירוע אחד

כשזוג מתארס, הוא יודע שעליו לקחת בחשבון לא רק את ארגון אירוע החתונה עצמו, אלא שעליו לשקול אם ברצונו לקיים את האירועים הנלווים לחתונה, כמו חינה, שבת חתן, מסיבות רווקים-רווקות ומסיבת אירוסין. בדרך כלל החברים של הזוג מארגנים עבורם את מסיבת הרווקים והרווקות, כך שתכנון האירועים הללו אינו עומד על הפרק מבחינתם.

אחד האירועים הבולטים ביותר הוא אירוע החינה, שהרי רבים בוחרים שכן לקיימו, בין אם החגיגות מתקיימות באולם, ובין אם בבית. חשוב לציין כי הפקת אירועי חינה באולם אירועים צריכה להיעשות בתשומת לב, בדיוק כפי שמארגנים את אירוע החתונה.

לא למהר לחתום על חוזה- אולם לחתונה

לא למהר לחתום על חוזה

אם כבר הלכתם לראות אולמות, טעמתם מהאוכל שהמקום מציע, וסך הכל התרשמתם לטובה, חשוב שלפני חתימת החוזה תוודאו כמה דברים משמעותיים:

  • רישיונות – הדבר החשוב ביותר שיש לוודא זה שלאולם יש רישיון עסק בתוקף (כלומר שתוקפו לפחות כמה ימים לאחר האירוע שלכם). כמו כן, בדקו שיש רישיונות תברואה, רישיון כשרות ורישיונות מהמשטרה ומכבי האש. יש לא מעט תהליכים ביורוקרטיים בתכנון החתונה, וחלק מהם זה נושא הרישיונות.
  • הסדרי חנייה – בלא מעט אולמות ניכר כי אין חנייה מסודרת שמתאימה לכמות גדולה של אנשים. בררו אם יש הסדרי חנייה עם חניונים סמוכים למקום האירוע או לחלופין, האם יש חנייה באזור של האולם (גם אם אינה שייכת לאולם עצמו).
  • מנהל אירוע – האם מוקצה לכם מנהל אירוע מטעם האולם (שידאג לכל מבוקשכם באותו היום) או שעליכם לדאוג לאדם חיצוני? זה אלמנט חשוב שעשוי להשפיע על העלויות של האירוע, ועל כן כדאי לברר זאת מבעוד מועד.
  • עיצוב האולם – ישנם אולמות אירועים שלא מאפשרים להביא ציוד חיצוני או עיצוב שלא עוצב על ידי מעצב הבית. אם הנושא חשוב לכם, ואם אתם מעוניינים לשלב עיצובי DIY באירוע, בררו מהם תנאי האולם בכל הנוגע לעיצוב חיצוני ולהשכרת ציוד לאירועים.
  • תנאים ייחודיים – מלבד כל מה שצוין מעלה, בררו אם מתקיים אירוע נוסף באותו האולם ובאותו התאריך, ונוסף לכך – וודאו שיש חלופה למקרי חירום (ובמיוחד אם האולם ממוקם בדרום הארץ, והאירוע עשוי להתבטל בשל המצב הבטחוני).
  • צוות ניקיון – בדקו אם עתיד להיות צוות ניקיון במהלך האירוע עצמו (ולא ניקיון בתחילת האירוע ובסופו). כמו כן, בקשו שניקיון השירותים ייבדק לפחות 3 פעמים בשעה, ולו כדי לספק לאורחים חוויה טובה.

 

למרות שנדמה שתכנון חתונה עשוי להיות תהליך ארוך ומתיש, חשוב להבין שזו תקופה קצרה, ועם תכנון נכון ומדויק – בהחלט תוכלו לצלוח אותה. רשמו הכל במחברת מסודרת, עקבו אחר ההוצאות והגדירו לעצמכם יעדים ומשימות. שיהיה במזל!

גלילה לראש העמוד