רשלנות רפואית בהיריון: המדריך השלם לזוג הטרי

רשלנות רפואית בהיריון

תקופת ההיריון והלידה היא תקופה משמחת של אופטימיות, ציפייה והרבה אושר על הצטרפות של תינוק או אפילו תינוקות חדשים למשפחה. רק דבר אחד יכול להעיב על השמחה הזו וזה בעיות רפואיות שונות המתרחשות על רקע ההיריון או הלידה עצמה. לעיתים, אותן בעיות ונזקים רפואיים הם יד הגורל ואין שום דרך למנוע אותם או אפילו לצפות אותם מראש. במקרים אחרים, רבים מדי לצערנו, אותם מקרים מתרחשים כתוצאה מרשלנות של הצוות הרפואי או חלק ממנו. במאמר הזה נעבור על הסימנים שבגינם ניתן לחשוד שהתקיימה רשלנות רפואית, נסקור את הסוגים העיקריים של רשלנות רפואית בהריון ולידה, ונסקור את האמצעים העומדים לרשותנו בתביעות השונות.

סוגי רשלנות רפואית בהריון ולידה

למעשה, אנחנו מדברים על רשלנות שיכולה להופיע בשלושה שלבים שונים:

  • רשלנות במעקב ההיריון – זוהי רשלנות בביצוע הבדיקות הנכונות והמומלצות בזמנים הקבועים שלהן. במסגרת הרשלנות הזו, נכללת גם האפשרות של אי – יידוע של האישה או בני הזוג באפשרות לבצע בדיקה כלשהי אשר יש לה השלכות להמשך ההיריון. תוכלו לקבל מידע שימושי באתר lawtip ולהבין האם הצג לכם בזמן ההיריון מידע מהימן.
  • לידה מוקדמת – לעיתים, רשלנות של הצוות הרפואי תביא ללידה מוקדמת אשר תשאיר מומים או פגיעות בילד או באם. אם הלידה המוקדמת הזו נבעה מהתרשלות במעקב אחר ההיריון, מדובר ברשלנות רפואית.
  • בזמן הלידה או בסמוך לה – כאן אנחנו מדברים למשל על התרשלות לחלץ את התינוק בזמן למרות נתוני מוניטור ברורים שמשהו אינו כשורה ודורש התערבות. כל בעיה אשר מקורה בלידה עצמה או ברגעים שקדמו לה, יכולה להיחשד כרשלנות רפואית.

סימנים מחשידים לרשלנות רפואית

למעשה, כאשר תוצאות ההיריון והלידה הן של פגיעה גופנית או מום בתינוק או באם, יש לחשוב גם בכיוון של רשלנות רפואית. חשוב לזכור שרשלנות רפואית יכולה להתרחש על ידי כל אחד מהצוות הרפואי שטיפל והיה מעורב כמו גם המוסד המטפל עצמו.

  • בדיקות – אם לא בוצעו הבדיקות השגרתיות בזמן הריון, זה יכול להצביע על רשלנות. זה כולל בדיקות סקר בזמן, הדמיה ועוד בדיקות אשר על הרופא להציע לכם לערוך.
  • לאחר הלידה, בקשה של הצוות הרפואי לעיין בתיקים או לערוך הרבה בדיקות שאינן שגרתיות יכולה לעורר חשד.
  • חשוד גם מצב בו יש תכונה רבה בחדר הלידה. נכנסים רופאים רבים, חלקם בכירים או שאינם קשורים להליך.
  • עוד משהו מחשיד זה מקרה בו המלווה בלידה מתבקש לצאת מהחדר מסיבה כלשהי.

פעולה נכונה בעת חשד לרשלנות רפואית

כאשר עולה חשד לרשלנות רפואית מומלץ:

  • לשמור כל מסמך שהתקבל ולערוך תיעוד שלו.
  • לבקש ממי שהתלווה אליכם לרשום באופן מיידי את מה שהוא זוכר מהלידה ומהתקופה שלפניה. זה יכול להיות בן הזוג שהתלווה לבדיקות או ללידה.
  • לשמור על החשד שלכם חשאי בשלב זה. זאת בשביל לא לעורר את מי שאולי מרגיש אשם מלעשות מעשה אשר יחבל בחקירה בהמשך.
  • לפנות באופן מיידי לעורך דין מומחה ובעל ניסיון במקרי רשלנות רפואית.

מקרי חשד לרשלנות רפואית עולים במקביל לפגיעה או מום אצל התינוק או האם. לאור זאת, לעיתים קרובות נושא התביעה או בכלל המחשבה על רשלנות יכולה להידחק לשוליים. זה דבר מובן, החשיבות העליונה היא הדאגה לתינוק והאם. תביעה על רשלנות לא תחזיר את המצב לקדמותו אבל היא יכולה לספק לכם את האמצעים הכלכליים להתמודדות טובה יותר עם השלכותיה.

 

חשוב לזכור שגם אם חלפה תקופה ארוכה מזמן ההיריון, עדיין ניתן לתבוע על נזקים של רשלנות רפואית במשך שנים רבות. נזקים לאם ניתן לתבוע עד שבע שנים קדימה. נזקים לילד הוא יוכל גם לתבוע בעצמו עד שבע שנים מיום הגיעו לבגרות כלומר עד גיל 25.

גלילה לראש העמוד