מה עושים כאשר נפטר בן משפחה לפני החתונה?

חתונה היא בלי שום ספק אחד האירועים המכוננים והמרגשים ביותר עבור כל זוג בישראל. יחד עם זאת, כל מי שהתחתן כבר יודע שלקראת החתונה יש לא מעט הכנות שגורמות להרבה לחץ ומתח, כאשר במהלך הדרך תמיד יכולים להיות בלת"מים מסוגים שונים, בין אם אלו דברים חיצוניים כמו מצב ביטחוני רעוע לקראת האירוע ובין אם מדובר על דברים פנימיים כמו פציעה חלילה של אחד מבני הזוג. לרוב מדובר על דברים שניתן להתגבר עליהם, אבל יש מצבים שבהם לא ברור ממש איך ואם אפשר לקיים את החתונה. אחד המצבים הללו מתרחש כאשר קרוב משפחה של אחד מבני הזוג נפטר לפני האירוע וזוגות רבים שעומדים בפני הסיטואציה הזו לא ממש יודעים מה לעשות מכאן. נאמר מראש שההחלטה היא כמובן אישית ואין הכרח לכאן או לכאן, אבל כן חשוב להכיר את המגבלות ההלכתיות ולדעת מה אפשר לעשות. הנה כמה נקודות למחשבה בנושא.

ראשית – מטפלים בכבוד המת ובסידורי ההלוויה

אם ידוע לכם על קרוב שחס וחלילה חולה ומתקרב לסוף חייו, שווה לשקול דחייה של החתונה מראש כדי להימנע מסיטואציה פתאומית. יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם קרובי משפחה הולכים לעולמם ללא סימנים מקדימים ואז חשוב מאד לדאוג לסידורי ההלוויה והקבורה לפני שמתייחסים לאירוע החתונה. השירות של ביאזי ובניו יאפשר לכם לטפל בכל מה שאתם צריכים לקראת ההלוויה אם אתם מאזור המרכז וניתן למצוא שירותים דומים גם בדרום ובצפון הארץ. לאחר שתטפלו בדברים החשובים, אפשר להתפנות ולחשוב על ענייני החתונה.

מה אומרת ההלכה?

ובכן – הלכות האבלות בעולם היהודי הן מורכבות ולא ניכנס לכולן ממש עכשיו, אבל כן נדבר על הדברים הבסיסיים. לפי ההלכה, ב-30 הימים הראשונים מרגע הפטירה מדובר על תקופת אבל ובה אסור לקיים שמחות. כאן מדובר על משהו שמקפידים עליו מרבית היהודים בלי קשר לזיקה הספציפית של כל זוג לדת. כמו כן, המחמירים יותר נוהגים שלא לשמוח שנה לאחר הפטירה וזה אומר גם לא לשמוע מוזיקה או לרקוד, וזה בהחלט בעייתי כאשר מדובר על חתונה. מי שמקיים אורח חיים מסורתי ומקפיד על כך ייאלץ במקרה הזה לדחות את החתונה בשנה.

מה עושים כאשר נפטר בן משפחה לפני החתונה?

האם זה חל על כל בני המשפחה?

שימו לב שהכללים הללו שציינו לעיל, תקפים כאשר מדובר על משפחה שמתמודדת עם מקרה מוות של קרוב משפחה מדרגה ראשונה. כלומר, אם מדובר חלילה על אחד מהורי החתן והכלה או על אחד האחים. אבל מה קורה אם מדובר על קרוב רחוק יותר כמו דודים, או סבא וסבתא? ובכן, אם מדובר על סבא וסבתא, הורי החתן והכלה הם אלו שלא יוכלו לקחת חלק באירוע ואז יש מקום לבחון דחייה שלו. לעומת זאת אם מדובר על דודים, אין מניעה לקרובים הישירים של החתן והכלה להשתתף וכעת צריך לחשוב אם תרצו לקיים את האירוע גם במידה ובני המשפחה של אותו הדוד או אותה הדודה שנפטרו יחליטו שלא להגיע.

אירוע החתונה – הזדמנות מצוינת לחלוק כבוד לנפטר

כך או כך, בשלב מסוים אירוע החתונה ייצא לפועל ומן הסתם הקרובים יזכרו תמיד את דבר מותו של קרוב המשפחה. יכול מאד להיות שהחתונה שלכם היא הזדמנות לומר כמה מילים לזכרו של אותו אדם, בין אם במעמד החופה או בשלבים אחרים באירוע וזו יכולה להיות סגירת מעגל נהדרת.

לסיכום – אין ספק כי מדובר על סיטואציה לא נעימה וחשוב לבחון כל מקרה לגופו כאשר זה קורה.

גלילה לראש העמוד